Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

O εορτασμός της Ανάληψης του Χριστού. Επισκέψεις του Δημάρχου Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη σε Υψηλόν - Κυργίων και Νεροφράκτη.


Με την Ανάληψη του Χριστού, ο Κύριος ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό και σωτηριώδη έργο Του πάνω στη γη.  
Η άνοδος Του στον Ουρανό ήταν η συνέχεια της ΓεννήσεωςΒαπτίσεως, διδασκαλικού έργου, της Σταυρώσεως αλλά και της Αναστάσεώς Του.


  Με την Ανάληψή Του ολοκληρώθηκε το επίγειο έργο, αλλά η ανθρωπότητα όμως δεν έχει σωθεί ακόμη, γιαυτό, αυτό που έφερε έπρεπε να γίνει προσωπικό θέμα του καθενός. Δηλαδή το γενικό και αντικειμενικό να γίνει ατομικό, και αυτό έγινε με την
κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπου το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, αναλαμβάνει την διακονία της κοινής ενέργειας του Τριαδικού Θεού.
Η Ανάληψη του Κυρίου όμως δεν μας παραπέμπει μόνο στην Πεντηκοστή, αλλά στη συνέχεια μας παραπέμπει και στη Δευτέρα Παρουσία
Ο ένδοξος ερχομός Του για Δεύτερη φορά, αποτελεί συνέχεια της Πρώτης Παρουσίας Του, όπου το τέλος της, ήταν η Ανάληψη, αλλά και της μυστηριώδους παρουσίας Του εν Αγίω Πνεύματι στην Εκκλησία.
Η Δευτέρα Παρουσία αποτελεί την προοπτική και την προσμονή των Χριστιανών, όπου τρεφόμαστε και από το μέλλον, η οποία θα φέρει την τελική κρίση των ανθρώπων.
Στην κρίση αυτή και στη συνέχειά της, την Αιώνια Βασιλεία του Θεού, κατά την οποία θα κυριαρχεί ο Κύριος και βλέποντας την οριστική και τελική έκφραση του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου, στοιχείο του οποίου είναι η Ανάληψή Του.
Ο Χριστός Βασιλέας είναι ο νικητής Χριστός, κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, και κατά των παθών του ανθρώπου.... 


Σ΄ όλη την οικουμένη χθες και σήμερα η ορθοδοξία μας τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου, έτσι και στην περιοχή μας εορτάστηκε σε εκκλησίες αλλά σε στα γραφικά εξωκλήσια, αρκετά εξ΄ αυτών είναι αφιερωμένα στην ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου.
Ένα από όλα αυτά είναι και το ξωκλήσι που βρίσκεται στο Υψηλόν Κυργίων (Πάζαρλαρ), όπου κάθε χρόνο κατά την παραμονή του εορτασμού γίνεται ο Εσπερινός της Αναλήψεως, και μετά το πέρας αυτού, γίνεται λιτάνευση της ιερής εικόνας, αρτοκλασία και μοιράζεται πανήγυρη στο εκκλησίασμα.

Τέλος, και με τον ανάλογο σεβασμό των παρευρισκομένων στον αύλειο χώρο του εξωκλησιού ξεκινά το ψήσιμο στο παραδοσιακό κουρμπάνι που μοιράστηκε στους πιστούς σήμερα το πρωί μετά την θεία λειτουργία.

Αντίστοιχος εορτασμός πραγματοποιείται και στον Νεροφράκτη Δράμας όπου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας σήμερα το πρωί, καθ' όλη την ημέρα διαρκούν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις. Χθες 28/5 και σήμερα 29/5 στο προαύλιο χώρο της πλατείας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα της περιοχής. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με τις κατασκευές των μελών του Συλλόγου Θρακιωτών Νεροφράκτη του τμήματος χειροτεχνίας και bazzar για την ενίσχυση του Συλλόγου. 

Ο νέος Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης πλαισιωμένος από νεοεκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους των περιοχών, αλλά και φίλων και συνεργατών, έδειξε για άλλη μία φορά την απλότητα του και βρέθηκε ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, δίνοντας το παρόν και τιμώντας με την παρουσία του και τις 2 μέρες τις προαναφερόμενες περιοχές. θα πρέπει να τονίσουμε ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους που τρέξανε να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν καλή πορεία. 

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου